Ville det ikke være fint om det var en magisk formel eller et enkelt triks som gjorde at du aldri trenger å bekymre deg for penger eller styre økonomien din igjen?

Selv om det kanskje ikke er realistisk, er det noen enkle ting du kan gjøre akkurat nå for å forbedre din pengesituasjon. Prøv disse fem trinnene for å lykkes med å styre din personlige økonomi.

Detaljer om dine økonomiske mål

Ta deg tid til å skrive spesifikke, langsiktige økonomiske mål. Det kan være lurt å ta en måned lang tur til Europa, kjøpe en investeringseiendom eller gå av med pensjon tidlig. Alle disse målene vil påvirke hvordan du planlegger økonomien. For eksempel er målet ditt å trekke deg tidlig avhengig av hvor godt du sparer pengene dine nå. Andre mål, inkludert huseierskap, starte familie, flytte eller bytte karriere, vil alle bli påvirket av hvordan du styrer økonomien.

Når du har skrevet ned de økonomiske målene dine , prioriter du dem. Dette sikrer at du er mest oppmerksom på de som er av høyeste betydning for deg. Du kan også liste dem i den rekkefølgen du ønsker å oppnå dem, men et langsiktig mål som å spare til pensjon krever at du jobber mot det mens du også jobber med dine andre mål.

Flesh ut planen din

En finansiell plan er helt essensiell for å hjelpe deg med å nå dine økonomiske mål. Planen skal ha flere trinn eller milepæler. En prøveplan kan omfatte å lage et månedlig budsjett og en utgiftsplan, og deretter komme ut av gjeld.

Når du har oppnådd disse tre tingene og har fulgt gjennom den nye planen i noen måneder, kan det hende du opplever at du har ekstra penger, og pengene du frigjør fra gjeldsutbetalingene dine kan brukes til å nå din neste målrunde .

Igjen er det nøkkelen å bestemme hvilke prioriteringer som er viktigst for deg. Fortsett med å jobbe jevnlig mot dine langsiktige pensjonsmål , men begynn også å fokusere på de viktigste nærtidsmålene du har satt deg. Vil du ta en ekstravagant tur? Begynn å investere ? Kjøpe et hjem eller bygge din egen virksomhet? Dette er alt du må tenke på når du bestemmer deg for neste trinn.

Målene dine, sammen med et nødfond, vil hjelpe deg med å slutte å ta økonomiske beslutninger basert på frykt og hjelpe deg med å få kontroll over situasjonen din.

Betal ned gjeld

Gjeld er et stort hinder for mange når det gjelder å nå økonomiske mål . Derfor bør du eliminere det som en prioritet. Sett opp en gjelds eliminasjonsplan , slik at du kan betale den raskere. For eksempel, mens du foretar minimumsinnbetalinger på alle dine gjeldskontoer, må du betale ekstra penger mot en gjeld av gangen. Etter å ha betalt en gjeldskonto, flytter du alle pengene du betalte på den første gjelden til den neste gjelden og fortsetter derfra og skap en «snøballeffekt».
Når du er helt ute av gjeld, må du forplikte deg til å holde deg utenfor gjeld. Å forlate dem kredittkort hjemme kan være en klok strategi. Spar et nødfond for å dekke uventede utgifter slik at du ikke blir fristet til å bruke et kredittkort for å dekke dem.

Prøv disse tipsene for å hjelpe deg med å betale ned gjeld raskere:

  • Selg ubrukte eller uønskede ting rundt hjemmet ditt for å finne ekstra penger å legge til i gjeldsbetalingsplanen.
  • En annen jobb kan bidra til å fremskynde prosessen og kan være nødvendig hvis du vil gjøre raske eller varige endringer i situasjonen din.
  • Se etter områder der du kan kutte budsjettet for å øke de tilgjengelige kontantene til gjeldsutbetalingene.

Hva er et personlig lån?

Personlige lån fra norgelån.com/ gir låntakere tilgang til midler som de kan bruke etter eget skjønn og er vanligvis usikrede, noe som betyr at de ikke krever at du setter ned sikkerhet for å få lånet. Dette skiller seg fra billån, der du vanligvis stiller sikkerhet – for eksempel hjemmet eller kjøretøyet – som långiveren kan ta tilbake hvis du ikke betaler.

Personlige lån er en måte du kan konsolidere kredittkortgjeld på .

Mens personlige lån kan ha høyere rente enn sikrede lån, tilbyr de ofte lavere rente enn kredittkort – noen så lave som 6 prosent. Imidlertid vil du vanligvis bare kvalifisere for priser så lave hvis du har utmerket kreditt. Til sammenligning var den gjennomsnittlige kredittkortrenten fra januar 2018 høyere enn 16 prosent.

Et personlig lån kan være et lokkende alternativ hvis du har mye kredittkortgjeld, da det kan gjøre at du kan betale ned høykursgjeldene dine for kredittkort og deretter betale ned det personlige lånet til en lavere rente. Som de fleste långivere har et minimumslån på $ 1000 til $ 5000, er personlige lån bare et levedyktig alternativ hvis du har flere tusen dollar gjeld.

Ved å bruke et personlig lån for å betale ned kredittkortgjeld kan det hjelpe deg å spare penger på renter og potensielt komme ut av gjeld raskere.